TERMENI ȘI CONDIȚII

Bine aţi venit pe Site-ul www.backpackersromania.ro

Acest website este creat şi administrat de SC HOINARI PRIN LUME SRL. Vă rugăm să citiţi cu atenţie termenii şi condiţiile de utilizare a Site-ului, care stabilesc regulile prin care orice persoană poate accesa şi/sau utiliza informaţiile de pe Site-ul www.backpackersromania.ro.
Utilizând şi/sau vizitând acest website (inclusiv conţinutul disponibil prin acest Site) acceptaţi automat aceşti Termeni şi Condiţii de utilizare ale Site-lui.

În cazul în care nu sunteţi de acord cu aceşti Termeni şi Condiţii, vă rugăm să părăsiţi acest Site ACUM.

Rezervarea oricăruia dintre programele BACKPACKERS ROMANIA sau a serviciilor de ghidaj derulate de SC HOINARI PRIN LUME SRL, cu sediul în Târgu Mures, str. Prieteniei, Nr. 11, Apt. 6, județ Mureș, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J26/1561/2019, Cod de Inregistrare Fiscala: 41415960, reprezentată legal prin Dna. FĂRCAȘ MONICA in calitate de administrator, denumită în continuare BACKPACKERS ROMANIA, este condiționată de acceptarea prealabilă a acestor termeni și condiții generale de utilizare („Termeni și Condiții”). 

BACKPACKERS ROMANIA poate modifica Termenii și Condițiile în orice moment, fără nicio notificare prealabilă.

SERVICII FURNIZATE BACKPACKERS ROMANIA – BACKPACKERS ROMANIA facilitează persoanelor fizice, grupurilor de persoane fizice sau clienților persoane juridice rezervarea unuia sau mai multor evenimente prin intermediul site-ului web, a e-mailului și a conturilor de social media. 

Pentru a putea rezerva participarea la evenimentul organizat de BACKPACKERS ROMANIA , clientul va trebui să confirme o plată în avans de 50% din prețul total al taxei de participare în contul specificat de BACKPACKERS ROMANIA , restul plății va fi achitat de către client cu maxim 1 zi înainte de începerea evenimentului pe teritoriul României sau 14 zile pentru evenimentele externe.

Pe baza Contractului cadru, clientul va avea posibilitatea de a anula participarea la evenimentele externe în conformitate cu schema detaliată mai jos.

  • Rambursarea de 100% din suma plătită până la acea dată de către client dacă anularea este notificată în scris prin e-mail către BACKPACKERS ROMANIA  cu până la 30 de zile înainte de prima zi a evenimentului (mai puțin comisioanele de transfer bancar și eventualele cheltuieli nerambursabile pe care ghidul le-a plătit pentru organizarea excursiei, care vor fi detaliate de către ghid);
  • Rambursarea a 50% din suma plătită până la acea dată de către client dacă anularea este notificată în scris prin e-mail către BACKPACKERS ROMANIA  până la 14 zile înainte de prima zi a evenimentului (minus taxele de transfer bancar, 10% din taxa de administrare BACKPACKERS ROMANIA  și eventualele cheltuieli nerambursabile pe care ghidul le-a plătit pentru a organiza Programul, care vor fi detaliate de către ghid); Excepție face cazul în care activitățile montane solicitate de client sunt restricționate pentru acel teritoriu specificat (țară, regiune, district etc.) din motive de sănătate legate de COVID-19.
  • Nicio rambursare în cazul în care anularea este notificată în scris prin e-mail către BACKPACKERS ROMANIA  (sau către ghid) în mai puțin de 14 zile înainte de prima zi a evenimentului;

Pe baza Contractului cadru, clientul va avea posibilitatea de a anula participarea la evenimentele interne în conformitate cu schema detaliată mai jos.

  • Rambursarea de 100% din suma plătită până la acea dată de către client dacă anularea este notificată în scris prin e-mail către BACKPACKERS ROMANIA  cu până la 14 de zile înainte de data evenimentului (mai puțin comisioanele de transfer bancar și eventualele cheltuieli nerambursabile pe care ghidul le-a plătit pentru organizarea excursiei, care vor fi detaliate de către ghid);
  • Rambursarea a 50% din suma plătită până la acea dată de către client dacă anularea este notificată în scris prin e-mail către BACKPACKERS ROMANIA  până la 7 zile înainte de prima zi a evenimentului (minus taxele de transfer bancar, 10% din taxa de administrare BACKPACKERS ROMANIA  și eventualele cheltuieli nerambursabile pe care ghidul le-a plătit pentru a organiza Programul, care vor fi detaliate de către ghid); Excepție face cazul în care activitățile montane solicitate de client sunt restricționate pentru acel teritoriu specificat din motive de sănătate legate de COVID-19.
  • Nicio rambursare în cazul în care anularea este notificată în scris prin e-mail către BACKPACKERS ROMANIA  (sau către ghid) în mai puțin de 2 zile înainte de data evenimentului;

În cazul în care vremea nefavorabilă sau condițiile nepotrivite îl obligă pe organizator/ghid să anuleze programul, acesta va:

 – va propune o activitate similară într-un alt loc unde condițiile sunt mai bune, sau

 – va propune amânarea activității până la o dată ulterioară, sau

 – va anula.

În cazul în care refuzați primele două opţiuni, se va aplica politica de anulare. 

Prin rezervarea unuia dintre evenimente, clientul recunoaște și acceptă faptul că următoarele taxe nu sunt rambursabile în cadrul schemelor prezentate mai sus:

  • Eventualele cheltuieli nerambursabile pe care ghidul le-a plătit pentru a organiza turul (cazare, cheltuieli administrative, salarii, mâncare etc.) vor fi definite de ghid în momentul solicitării de anulare de către client.
  • Comisioanele de transfer bancar: comisioanele de transfer bancar internațional sau național, în monedă locală sau străină.
  • Orice altă taxă care a fost menționată în mod clar clientului ca fiind nerambursabilă înainte ca acesta să facă rezervarea.

În plus, în cazul în care rezervarea este efectuată cu cel puțin 30 de zile înainte de data de start a programului, clientul va avea la dispoziție o perioadă de 48 de ore după rezervare, în care va avea dreptul să anuleze și să primească o rambursare integrală (cu excepția taxelor de transfer bancar).

Pentru a garanta posibilitatea unei rambursări integrale, ghidul va aștepta 48 de ore de la rezervare pentru a efectua orice cheltuieli nerambursabile legate de excursie.

OBLIGAȚIILE CLIENTULUI – Backpackers Romania 

BACKPACKERS ROMANIA solicită clientului să ofere date veridice atunci când solicită serviciile unui ghid. Evenimentele sunt dedicate persoanelor mai mari de 18 ani, iar în cazul evenimentelor dedicate familiilor, pentru copii, se va completa suplimentar Declarație pe propria răspundere al părințiilor/tutoriilor legali.

În cazuri individuale, Backpackers Romania poate solicita clientului să facă dovada datei de naștere.

În cazul evenimentelor externe clientul este singurul responsabil pentru a se asigura că documentele sale de călătorie, inclusiv pașapoartele și vizele, sunt în regulă pentru Programul pe care intenționează să îl rezerve. Pentru cerințele privind pașapoartele și vizele, clientul trebuie să consulte ambasada sau consulatul relevant pentru informații.

Clientul este, de asemenea, singurul responsabil pentru a se asigura că este sănătos, suficient de apt fizic și cu un nivel adecvat de competență pentru a finaliza programul pe care intenționează să îl rezerve.

Clientul trebuie să fie conștient de faptul că are nevoie de echipamentul adecvat și necesar (definit în coordonare cu ghidul) pentru un program, având în vedere riscurile potențiale la care se expune (schimbări bruște ale vremii, căderi de pietre, prăpastii, crevase, avalanșe etc.).

Prețul include – Serviciile principale oferite de BACKPACKERS ROMANIA sunt de ghidaj turistic / montan specializat și organizare de evenimente, iar serviciile de cazare, transport, închiriere de echipamente vor fi oferite doar în cazul în care sunt strict necesare.

La fiecare eveniment este specificat ce este și ce nu este inclus în preț.

Cazare –Majoritatea nopților incluse în eveniment  vor fi în cabane montane, sau pensiuni. Calitatea cazării va fi diferită de la un loc de cazare la altul, dar fiecare persoană va avea un pat curat în care să doarmă. În unele cazuri se recomandă folosirea unui sac de dormit ușor, sau a unui cearceaf de protecție. Unde va fi cazul va fi menționat. Deasemenea, nu în toate locațiile unde se va înnopta este posibilă cazarea în camere separate pentru bărbați și femei, idar dacă vor fi cereri speciale înainte de efectuarea programului vom încerca să le soluționăm în mod favorabil. În unele cabane toaleta și sursa de apă pot fi în cabană, sau în afară ei la o distanță de maxim 50 metri. Deasemenea, veți fi informat înainte de începerea turei despre aceste lucruri.

RISCURI – Prin risc se înțelege posibilitate de a ajunge într-o primejdie, de a avea de înfruntat un necaz sau de suportat o pagubă; pericol posibil.

 Lista riscuri aferente activitatilor desfasurate de HOINARI PRIN LUME SRL.
A. Avalanșe, căderi de pietre si/sau bolovani, căderi de gheață sau cantitate masivă de zăpadă prin desprinderea de cornișe – care se pot întâmpla pe terenul unde se desfășoară
evenimentul și pot fi cauzate de către forțele naturii, de către alți cățărători, schiori sau din alte motive.
B. Căderea cu sau fără coardă – se poate întâmpla în teren alpin și poate determina rănirea sau decesul.
C. Teren periculos – „activitatea montană” poate fi într-o zonă cu abrupturi, stânci verticale, tavane sau surplombe, lanțuri, căderi de copaci, alunecări de teren, torente, avene, lacuri
înghețate care în starea lor naturală sunt inerent periculoase. Turele se pot desfășura și pe trasee care nu sunt parcurse cu regularitate și examinate.
D. Animale sălbatice sau domestice – cum ar fi, dar fără a se limita la câinii ciobănești, urși, lupi,vipere, șoimi – care pot ataca sau răni participantul.
E. Echipament necorespunzător – acesta poate fi într-o stare proastă, să lipsească sau să se deterioreze în timpul „activității montane” și să ducă la rănirea sau deteriorarea bunurilor participantului.
F. Vremea – condițiile meteo sunt schimbătoare și în cazuri grave pot duce la degerături, arsuri,hipotermie etc
G. Boli – care pot fi cauzate printre altele de altitudine, apă netratată, plante și animale sau de dificultatea păstrării igienei în cursul turelor.

Activitati desfasurate de Hoinari prin lume împreună cu lista de riscuri identificate:
1. Drumeţie inclusiv drumeție pe rachete de zăpadă– Oferim ghidajul și stabilirea itinerariului în zone cu potecă marcată, dificultate redusă, medie sau mare, în zone de deal sau de munte din România. La cererea clientului,
ţinând cont de condiţia lui fizică se vor putea aborda şi trasee cu dificultate foarte mare sau cotate ca fiind periculoase.
Riscuri identificate:  Alunecare, cadere, cadere de pietre, accidentare, atac animale/muscatura sarpe/vipera, imbolnavire ca urmare a hidratarii cu apa infestata, risc de lovire trasnet,
hipotermie, avalansa (iarna)

Toate cele de mai sus precum si altele nementionate pot cauza invaliditate temporara/permanenta si chiar moartea.

2. Escaladă la stâncă/gheață pe o lungime sau mai multe lungimi de coardă – oferim ghidajul, echipamentul si stabilirea itinerariului pe trasee cotate cu grad diferite de dificultate.
Riscuri identificate: Alunecare, cădere ca urmare a ruperea corzii/echipamentelor folosite, cedarea pitoanelor/spiturilor din stanca, asigurarea gresita, cadere de pietre, accidentare ,
hipotermie, risc de lovire trasnet

Toate cele de mai sus precum si alte riscuri nemenționate pot cauza invaliditate temporara/permanenta si chiar moartea.

3. Trasee de via Ferrata – oferirea de echipamente şi suport pentru parcurgerea acestor trasee speciale ( via ferrata se defineşte ca şi un traseu montan care este prevăzut cu cabluri, cu scări şi poduri metalice, prinse direct in stâncă.)
Riscuri identificate: Alunecare, cădere ca urmare a ruperea corzii/echipamentelor folosite, cedarea pitoanelor/spiturilor din stanca, asigurarea gresita,cadere de pietre si/sau bolovani, accidentare, hipotermie, lovire trasnet.

Toate cele de mai sus precum si alte riscuri nementionate pot cauza invaliditate temporara/permanenta si chiar moartea.

4. Trasee care necesită efectuarea de rapel – oferirea de echipament şi suportul necesar pentru a coborî în rapel. (Rapelul înseamnă prin definiţie o coborâre controlată de pe un versant abrupt sau o clădire . Este o tehnica folosită de armată şi de forţele speciale la intervenţii . 
Riscuri identificate: Alunecare, cadere ca urmare a ruperea corzii/echipamentelor folosite, cedarea pitoanelor/spiturilor din stanca, asigurarea gresita, cadere de pietre si/sau bolovani,
accidentare, hipotermie, lovire trasnet.

Toate cele de mai sus precum si alte riscuri nementionate pot cauza invaliditate temporara/permanenta si chiar moartea.

5. Activităţi de cicloturism/EMTB/Single Trail – oferim ghidajul, echipamentul si stabilirea itinerariului în zone montane sau consacrate ca fiind trasee emblematice pentru cicloturism (ex Turul satelorsasesti din zona Viscri)
Riscuri identificate: Alunecare , cadere de pietre si/sau bolovani, accidentare, atac animale/muscatura sarpe/vipera, imbolnavire ca urmare a hidratarii cu apa infestata, lovire trasnet, hipotermie.

Toate cele de mai sus precum si alte riscuri nementionate pot cauza invaliditate temporara/permanenta si chiar moartea.

6. Ture de ski de tură – oferim ghidajul, echipamentul (schiuri, piei de focă, căști, echipament de salvare din avalanșă – lopată, pieps, sondă) si stabilirea itinerariului în zone montane în care se poate practica schiul de tură
Riscuri identificate: Avalansa ,alunecare, cadere, cadere de pietre si/sau bolovani, accidentare, atac animale/muscatura sarpe/vipera, imbolnavire ca urmare a hidratarii cu apa infestata, lovire trasnet, hipotermie.

Toate cele de mai sus precum si alte riscuri nementionate pot cauza invaliditate temporara/permanenta si chiar moartea.

7.Stand up Paddle–  oferim ghidajul, echipamentul necesar si stabilirea itinerariului pe lacuri sau ape stătătoare în care se poate practica astfel de sporturi
Riscuri identificate: Înec, cadere de pietre si/sau bolovani, accidentare, atac animale/muscatura sarpe/vipera, imbolnavire ca urmare a hidratarii cu apa infestata,risc de lovire trasnet, hipotermie.

Toate cele de mai sus precum si alte riscuri nementionate pot cauza invaliditate temporara/permanenta si chiar moartea.

Fiecare participant la activitățile organizate în cadrul BACKPACKERS ROMANIA  este obligat să citească, să ia la cunoștință să fie de acord și să semneze formularul de înscriere în care sunt menționate condițiile impuse de noi pentru participare.